lördag 19 december 2009

COP-ling i Malmö Second life med Mathilda!


Igår, den 18 Dec mellan 17.00 och 18.00 fick vi till slut till ett möte med COP15 och klimat och miljöfrågor som rubrik. Mathilda Eldlund från Malmö Stad ställde upp och svarade på frågor om resultatet av COP15 och allmänna frågor om Malmös miljötänk. Tyvärr så har vi tampats med tekniska problem med stream som var tänkt att länkas direkt från Köpenhamn, även igår vägrade streamen att fungera och vi fick hålla oss till chat.


Mathilda fick låna Roland Zinkernagels avtar för att kunna prata med de som kommit. Hon fanns på plats i Malmös klimattält IRL ( In Real Life).


Resultatet blev en timmas intressanta frågor och tankar kring klimatet och hur vi kan påverka själva genom våra val i vardagen. Det som jag tycker var mycket intressant i detta var att vi hade personer som deltog från Norrland till Skåne. Bara det faktum att vi kunde genomför ett sådant här möte är i sig ett sätt att motverka utsläpp p g a att deltagarna inte behövde resa för att träffas.

Kanske vi i framtiden kan se klimatmöten i den virtuella världen i mycket större omfång där deltagare från alla länder deltar utan att använda flyg, båt, bil. Virtuella möten är helt klart något som borde ligga på agendan i dagens samhälle där man behöver spara på miljön och ekonomin. Att det igår inte var mer än 15 personer som var närvarande på mötet ser jag som lyckat med tanke på att de flesta är mitt upp i julklappsköp och julstök och att tiden 17.00 inte är helt optimalt (som de flesta vet som ordnar events i SL).

Helt klart ett steg i rätt riktning.

Tack till Mathilda, Roland Zinkernagel, Grethe Linde, Lelle, Ice, Loo m flr som har hjälpt till med att få till det här mötet.

Jag önskar alla en riktigt God Jul!

Mvh

Urban Eriksson (Ui Beam) Sweden Island

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar